Haber

Shell Türkiye depremzedelere destek merkezleri kuruyor

Enerji şirketi Shell Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin ardından sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da 20 farklı noktada kurduğu destek merkezleriyle çocuklara, gençlere ve kadınlara destek veriyor.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Aşağı Ekinci Mahallesi’nde yer alan Katar 2 Konteyner Kenti’nde kurulan Kabuk Toplama Birimi, depremden etkilenen çocuklara yönelik kurdele bölümüyle açıldı.

Merkezde incelemelerde bulunan Shell Türkiye Ülke Lideri Ahmet Fazilet, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem sonrasında öncelikli olarak afet bölgelerine akaryakıt desteği sağladıklarını söyledi.

Önemli bir ihtiyaç olarak deprem bölgelerine 30 bin sünger yatak ve 175 bin litre el dezenfektanı gönderdiklerini belirten Fazilet, bunun ardından depremzedelere destek olmak için uzun vadeli çözümler aramaya başladıklarını belirtti.

Depremlerden en çok çocukların, kadınların ve gençlerin etkilendiğini belirten Fazilet, “Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarımızla sosyal ve psikolojik destek merkezleri kurmaya karar verdik. Bu merkezin ağırlıklı olarak kadınlara yönelik olmasını hedefledik. Gençler ve çocuklar depremden en çok etkilenen kesimler olarak görülüyor.” “Hedefimiz 2 yılda en az 100 bin kişiye ulaşmak.” dedi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile kurdukları Kabuk Toplama Birimi hakkında bilgi veren Fazilet, şunları söyledi:

“Bu merkezde çocuklarımız, gönüllülerin ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı çalışanlarının kontrolünde faydalı işler yapıyorlar. Shell olarak 100 yıldır ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak hedefiyle çalışıyoruz. Bugün, Afet bölgesindeki toplumumuzu güven ve umut dolu bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Birlikte başaracağımıza yürekten inanıyoruz.” İnanıyoruz.”

TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, depremden etkilenen illerde Shell Türkiye ile 12 ünite kurulduğunu söyledi.

Hatay, Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş’ta kurulan öğrenme birimlerinden 8’inin faaliyete geçtiğini belirten Tosyalı, “Bu birimlerde çocuklarımız tasarım beceri atölyelerinde teknolojik becerilerini sergileyecek. Dijital atölyelerde sanatsal beceriler de kazanacaklar. Drama çalışmaları yapacaklar, servis odalarında da matematik ve fen dersleri verecekler.” “İngilizce, bilişim gibi konularda gönüllülerden ücretsiz ders ve etkinlik alabilecekler.” dedi.

Tosyalı, 4 ünitenin de kısa sürede devreye alınacağını belirtti.

Shell Türkiye Ülke Lideri Ahmet Fazilet, daha sonra Türk Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) iş birliğiyle İzmir Konteyner Kent’te Odabaşı İlçesi’nde “Shell Mor Kampüs” sosyal ve manevi destek merkezinin açılışını yaptı.

TKDF Başkanı Canan Güllü de Mor Kampüs’ün önemli bir rol oynadığını belirterek, “Mor Kampüs’ün temel amacı bu süreçte gençleri, engellileri, yaşlıları, kadınları ve çocukları güvenli alanlara dahil etmekti. Shell ile bir yıllık iş birliğine imza attıklarını belirterek, “Depremden etkilenen gençler, engelliler, yaşlılar, çocuklar ve kadınlar kampüslerden her yıl yararlanacak.” dedi.

Son olarak Hatay’ın Belen ilçesinde Basketbol Köyü Konteyner Kenti’nde Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle kurulan Shell Destek Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, Shell ile birlikte Kahramanmaraş ve Hatay’da çocuklara ve gençlere yönelik 2 destek merkezi kurduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Afetin ilk gününden itibaren depremin olduğu illerde bulunduk. Büyük bir yıkım yaşandı, önce yardım depolarındaydık. İyileşme süresinin uzun olduğunu ve yapılacak çok iş olduğunu gördük. Böylece destek merkezleri fikri ortaya çıktı. Bize inanan ilk marka Shell Türkiye oldu. Bize destek vereceklerini söylediler ve şimdi gördüğünüz gibi “Alan ortaya çıktı. Bu merkezi öncelikle gençlere, sonra çocuklara, kadınlara, konteyner kentte yaşayan herkese yönelik tasarladık.”

habersariveliler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu